Administratief personeel vraagt niet om salarisverhoging

67% van de administratieve professionals verwacht een salarisverhoging in 2011. Dit is beduidend meer dan vorig jaar toen slechts 37% van hen een verhoging verwachtte. 86% is ook van mening dat ze een hoger salaris verdienen, maar toch zal 66% er niet om vragen. De meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek, zo´n 59%, is wel tevreden met het huidige salaris. Deze cijfers zijn gebaseerd op de OfficeTeam Salary Guide 2011. OfficeTeam is een uitzendbureau voor administratieve professionals.

Anita Hijmenberg, Manager van OfficeTeam, zegt in een toelichting: ”Een meerderheid van de ondervraagden geeft ook aan dat ze meer zekerheid hebben dan vorig jaar. Het is dus niet zo raar dat nu deze groep erop vertrouwt dat het economisch herstel zal doorzetten, ze ook hogere verwachtingen hebben van hun eigen salarisverhoging. We zien echter dat een even grote groep niet om een salarisverhoging zal vragen. Deze terughoudend is slechts gedeeltelijk te verklaren door het ontbreken van de mogelijkheid om over het salaris te spreken tijdens het functioneringsgesprek: 35% van hen krijgt namelijk geen gesprek.”

“Ik verdien het”
Een zeer groot aantal administratieve medewerkers vindt dat ze recht heeft op een salarisverhoging. 86% zegt “ik verdien het”. Ze geven als redenen op dat ze meer verantwoordelijkheid hebben gekregen (32%), dat ze loyaal zijn aan hun werkgever en dat ze offers hebben gebracht tijdens de recessie. Zo´n 40% zegt ook dat een salarisverhoging alleen niet voldoende is om van baan te veranderen. Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden spelen een rol. De meest geboden secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling.

De startsalarissen van administratieve medewerkers liggen tussen de 1600 en 1800 euro, met een kleine uitschieter naar boven voor Human Resources (HR) en Secretariaat. De HR officer en recruiter heeft na 10-15 jaar ook het hoogste salaris, tussen de 3300 en 4500 euro. Ze worden op de voet gevolgd door de management assistant, personal assistent, de juridische secretaresse, supply chain coordinator en de marketing & communicatie medewerker met 2900 tot 3500 euro. Inkoop, customer service (met uitzondering van de manager), office management en algemene ondersteuning worden iets minder royaal beloond.

Comments are closed.